Vem är jag?

IMG_4877ccJag kallar mig Tekoppen som bloggare, men så heter jag förstås inte – mitt juridiska namn är Sebastian Lönnlöv.

Jag är född 1988 och bor i Stockholm. När jag inte bloggar är jag fullt upptagen som bibliotekarie, författare, litteraturkritiker, kulturskribent och föreläsare. Min utbildningsbakgrund är inom litteraturvetenskap och biblioteks/informationsvetenskap, samt diverse småkurser.

Mitt liv kretsar för det mesta kring böcker i olika former och jag är särskilt intresserad av HBTQ-tematik, poesi, tecknade serier och klassiker. Förutom böcker är jag intresserad av politik, historia och språk.

På Instagram heter jag tekoppenstankar.

Jag har även en försummad blogg om te.

19 reaktioner till “Vem är jag?

 1. Eg våger meg til å stille deg eit spørsmål, sidan du har vore åpen om kjønnsskiftet ditt.

  Som lærar som henvender seg til foreldre av ungdommar som ønsker å bli omtalt agender, korleis bør ein omtale hen? Son/dotter er jo ikkje nøytralt. Barnet/ungdommen/eleven høyrest veldig stivt og unaturlig ut. Barnet ditt/eleven min forutsetter i tillegg ein relasjon som ikkje er lik. Namn og hen funker jo, men i ein kommunikasjonssituasjon, er det nokre nøytrale omgrep som passer inn i ein samtale med foreldre som samtidig respekterer eleven?

 2. Hej!
  Jag minns att jag runt december förra året eller början av detta år januari eller februari läste en recension av dig om Ibsens ”Ett dockhem” men jag lyckas inte hitta recensionen just nu, finns det någon möjlighet att du vet var/hur jag hittar den recensionen eller på något sätt kan dirigera mig till vart jag skulle kunna hitta den?

  1. Hej! Jag har plockat bort massor med gamla bloggtexter. När det gäller Ibsen kan jag nog dels ha skrivit någon ganska kort recension, som nog i princip bara handlade om att jag gillade pjäsen, dels tror jag att det har legat uppe en jämförelse mellan Ibsens originaltext och Strindbergs parodi. Vilken av dem är det du tänker på?

   1. Okej det förklarar nog varför jag inte kunde hitta tillbaka. jag är ganska säker på att den jag läste inte innehöll en jämförelse med Strindbergs parodi, men det jag kommer ihåg är att du berättade om dina tankar och åsiktyer om Nora, kommer inte ihåg hur ingående dock.

 3. Såg nyss inslaget om din bok om äldre”vården” och blev mycket berörd. All heder åt dig unga människa som vågar och vill tänka våra gamla som är värda bättre! Hoppas att du aldrig ger upp!

 4. Hej! har du någon mejl jag skulle kunna kontakta dig på angående en kandidatuppsats i socialt arbete?
  mvh linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s